Două recorduri, un singur om: Manfred Kaltz


Competiție fondată în 1963, Bundesliga a colecționat numeroase recorduri, ca oricare alt campionat de fotbal al lumii, dar două se remarcă în mod deosebit, fiindcă sunt deținute de același jucător: Manfred Kaltz.

Fostul fundaș central al lui Hamburg a marcat 76 de goluri în prima ligă a Germaniei, dintre care 53 din lovituri de la 11 metri, record absolut în Bundesliga. În total, Kaltz a executat 60 de penalty-uri, ratând doar șapte. Dar aceste ratări nu reprezintă cel mai rău lucru din cariera jucătorului, care este umbrită de cele șase autogoluri pe care le-a contabilizat de-a lungul timpului. Cifra, reprezintă de asemenea un record în istoria celei dintâi divizii nemțești.

Manfred Kaltz s-a născut pe 6 ianuarie 1953 și a evoluat în 594 de meciuri pentru Hamburg și de 69 de ori pentru echipa națională a RFGului între 1975 și 1983. Spre finalul carierei a jucat și în Franța la Bordeaux și Mulhouse, dar în istoria fotbalului va rămâne pentru realizările sale din Bundesliga. Pe lângă cele două recorduri el a devenit celebru și pentru pasele pe care le dădea cu piciorul drept. Manfred imprima atât de mult efect mingii, încât traiectoria acesteia descria o banană, ceea ce a și generat numele de “alint” al paselor, centrări-banană.

Acest articol a fost publicat în Istorie și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s