3 trofee, 95 de echipe

    Pentru că tot suntem la mijlocul sezonului de Cupe Europene la fotbal, să facem un clasament al tuturor cluburilor care s-au calificat în cel puţin o finală de Cupă Europeană (Cupa Campionilor / Liga Campionilor, Cupa UEFA / Liga Europa şi Cupa Cupelor).
     Ordinea în clasament a fost făcută în funcţie de importanţa competiţiei (ordinea fiind cea din precedenta paranteză), dar şi ţinându-se cont că o finală disputată şi pierdută într-o competiţie superioară din punct de vedere al importanţei, valorează mai mult decât oricare finală câştigată în celelalte competiţii.
     Pentru a putea vedea clasamentul, daţi click pe imagini şi veţi avea surpriza să descoperiţi nume care în prezent nu spun mare lucru, dar care de-a lungul istoriei au avut perioade de glorie. 
     Din clsamaent lipseşte o altă importantă competiţie europeană intercluburi, fosta Cupă a Europei Centrale, premergătoare Cupei Campionilor Europeni, dar şi întreceri cu o importanţă redusă (Cupa Intertoto) sau cu valoare simbolică (Supercupa Europei). Totodată sunt absente şi finalele din Cupa Oraşelor Târguri, predecesoarea Cupei UEFA. Asupra acestei competiţii voi reveni într-un alt material.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Statistică și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s